Since 2014, Rehab Squared have been creating cool, rock ‘n’ roll spaces for commercial clients who aren't afraid to dare to be different.

Dynamic design transforms premier nightclub 

 

The Courthouse in the Isle of Man's financial district has long since ruled the local nightlife scene with its popular bar, well respected restaurant and nightclub. When Rehab2 was invited to come up with a new design concept for for the club, the challenge was more than embraced. It was a unique opportunity for designer, Gemma, whose early career centred around clubs when she worked as Operations Manager for the Virgin Group, heading up ‘Pure’ in Manchester and ‘Heaven’ in London before setting up a new club in Ibiza. For this refit, Gemma brought this experience together with a genuine love for clubbing, resulting in her most authentic interior to date.

Borrowing aesthetics from classic clubbing culture, combined with futuristic elements, the result is a space-age entertainment space, an explosion of light with a respectful nod to the retro style of the eighties - an uncompromising colour-popped visual feast. Sensory and sonic immersion.

A huge solid monolithic, glacial white bar dominates the space. The entire front facade is a complex geometrical feat of architectural engineering. At over 7 metres long, it is an awesome spectacle. Semi-private seating ‘pods’ line the east wall of the space. To enhance the expression of the linear design style, cool white recessed profile LED lights that highlight the asymmetric lines of the ‘pod’ structures, glow, flash and pulsate around the room to match the BPM of the music. The exterior wall of the booths are clad in highly durable PVC black gloss plastic, the ever-changing reflection of the lights bouncing off its surface.

Slicing right through the baseline monochrome black and white colour palette is a riot of vibrant pop colour. Contemporary black 3D knurled wall tiles are illuminated with cool white neon lights. Black matte steel mesh speaker grills and shelving reminiscent of roadie flight-cases and vintage musical instruments create a highly visual and tactile solid metal effect. Hard surfaces are juxtaposed with soft faux-leather upholstery. The floor areas marrying one side of the space with the other feature raw concrete floor tiles.

From the state-of-the-art pioneering lighting installations, to the extraordinary feature bar frontage, to the bold and beautiful booths, the vision is brave and uncompromising.

All or nothing. Go hard or go home.

Entire concept created by Rehab Squared for the client.

 
IMG_0649.JPG
IMG_9600.jpg
IMG_9657.jpg
IMG_9816.jpg
IMG_9803.jpg
IMG_0710.jpg

Quirky design for a high-end seaside fish restaurant

 

Situated in an old Manx boat shed, next to a traditional fishing harbour… Through our design concept, we have embraced all that it means to be "Manx" (a native of the Isle of Man). A true Manx-concept restaurant has not been created, nor franchised, until now. Based around a local fisherman character, this restaurant celebrates the best of our Island’s traditions, heritage and self-deprecating nature. Irony, tongue-in-cheek humour and a quiet, proud modesty is at the heart of this aesthetic. Fresh seafood, served by the sea, executed well, brings cohesion and integrity to the overall design scheme. At the apex of the double-height, raftered roof, shines an electric blue neon sign with the phrase 'Alright Fella?'. Cleanly framed, stylised graphic art prints around the interior offer colloquial phrases such as ‘Blowin’ a hoolie’, ‘What’s the skeet fella?’ and ‘There’s a boat in the mornin’. A colour palette reminiscent of the ocean (e.g. blues, greens, turquoises, whites and greys) and ombré spray-painted walls sit within a rustic mix of materials and textures such as wood, tiles, velvet, leather, wicker, hessian and metals (copper, chrome and brass). It is the down-to-earth nature of the materials that compounds the successful marriage of the theme with the interior. The materials chosen say that we are proud yet humble, classic yet unpretentious. This is a robust design that speaks of calmness, familiarity and self-assurance, yet never takes itself too seriously. A comfortable, warm and charming space. A fresh and exciting concept for a unique location.

Entire concept & theme created by Rehab Squared for the client.

 
32222510_10155218455000443_855683430984187904_n.jpg
32218515_10155218530045443_8864818473243508736_n.jpg
32235526_10155218463605443_7548421743027683328_n.jpg

A well-loved watering hole gets a dramatic revamp

 

Sir Norman’s was so named for Island resident and national treasure, the late Norman Wisdom, and Islanders are equally fond of this popular hotel bar. With a respectful nod to the Island’s theatre community, Sir Norman’s is now a bonafide theatre bar, providing the perfect setting for pre- or post-show drinks, right next door to the iconic Gaiety Theatre. A dramatic yet sympathetic design scheme with a strong sense of charm and character.

Bespoke furnishings such as plush velvet red curtains, reupholstered old vintage theatre seating and adapted vintage traveller trunks set the atmosphere, while large-scale black and white photographic framed prints and a rich palette of historic colours provide the sense of drama befitting the high ceilings and classic Victorian architecture of this spectacular space. The lighting design was central to the enhancement of the bar’s ambience; the feature wall lights are re-purposed silver trumpets reminiscent of the theatre’s musical past. The decorative distressed over-sized wall tiles feature an acanthus leaf motif - again referencing the period history of the building.

Luxurious finishes prevail while consistently retaining the grandeur of the past.

 
56414099_2288747808114046_6676925453640400896_n (1).jpg
56531135_382420785677772_6273645741286096896_n (1).jpg
56551690_867187423677500_531770977638416384_n.jpg
56450572_1006718212859300_2930685558789242880_n.jpg
56461082_579226362597963_7316016673184546816_n.jpg
56716144_348743855766988_4451490464205373440_n.jpg
56452005_402714937193373_2985441005924253696_n (1).jpg

A leading hotel gets a cool yet classic signature look

 

Built in 1892 and designed by W.L Rennison, The Sefton Hotel is one of the largest hotels on the island and one of very few to survive into the 21st Century. The historic architectural style of the building informed the luxurious new interior scheme of the new restaurant and bar. With its stunning powder blue walls, white carrera marble and burnished brass tables, jewel-patterned Victorian floor tiles with dark oak herringbone wood floors, Harbour Lights at The Sefton offers all day dining in a relaxed, cool and stylish manner. Oversized milk glass globe chandeliers draw the eye to an impressive row of double-height windows which provides an up close and personal view of the ocean, whilst the spaces between the stunning contemporary art-laden columns provide a glimpse of what to expect throughout. The interior exhibits a vibrant and charming aesthetic, refined in its form to match the hotel's prestigious status, focusing on quality finishes, rich materials and a refined selection of furnishings. 

Rehab Squared brought the restaurant and bar up to date with the use of an intriguing colour palette which breathes life and a dramatic new energy into the space. An impressive 6-metre long blue veined marble topped bar, clad in dark oak herringbone patterned wood, establishes itself as the centrepiece and visual focal point of the room. 

 

 
IMG_8424.jpg
IMG_8520.jpg
IMG_8449.jpg
IMG_8456 (1).jpg
 

A vintage tea room with a Belle Époque twist

Casual tea shops and luxury tearooms are gaining popularity. Situated on the increasingly buzzy Castle Street, The Tea Junction is an elegant tribute to old Paris with an Alice in Wonderland twist. The seemingly infinite and exciting tea selection is served in an interior that has been designed with impressive extravagance. Fresh tea leaves are housed in faux black and gold edged apothecary cabinets that look super moody and stylish against the painted noir walls. The dark decor is punctuated by bright pops colour, gold vintage lighting, gold tin ceiling tiles and burnished brass tables. A 12ft private dining table, hand-sprayed in electric blue with a high-gloss finish, sits beautifully next to a stunning set of velvet seated Gothic throne chairs. On a backlit wall feature consisting of old antique doors, a group of gold monkeys climb across holding vintage Edison lights. Additional vintage Parisian-style features include a low tea table decoupaged with pages of an old and worn French novel, completing the inspiring and exciting look. As a result, the ambience is relaxed, warm, fun and inviting. Glass jars displaying loose leaf tea make for a simple feature on the wall next to Victorian etched glass sign and vintage-inspired prints of contemporary celebrities in early 19th Century military uniforms inject an element of nostalgic fun.

 
Screen shot 2016-11-28 at 17.36.05.png
Ground Floor Dining Area

Ground Floor Dining Area

wall detail.jpg
TJ5.jpg

First floor of The Tea Junction

Screen shot 2018-11-12 at 12.55.02.png
20151107_183143.jpg

Industrial chic for a town centre salon

 

Befitting one of the Isle of Man’s premier hair salons, this striking design complements its owners’ personalities: bold, beautiful and energetic. Making the most of the architecture and industrial foundations of the building, the wood floors, exposed brick and custom-made furniture and wall coverings provide the stylish back drop for a thriving business. The chosen materials are hard wearing to suit hosting this company’s clientele, with inspirational and brave decoration touches to amuse and entertain. 

20130804_164306.jpg
 
20130804_164146.jpg
20130709_233618.jpg